boban-gajic

Помозите својим прилогом:

Belarusian Chinese (Traditional) English French German Greek Russian

gazeta

Видео клипови

Video klipovi

Шта да ради један просечан Србин који није дете бахатих богаташа,коме тата није политичар, који нема ни кума, ни пајташе у власти, који није украо, ни отео ништа што би сада могао да крцка?


Шта да ради један наивни, мали, обични Србин који се годинама крпи, сеца и штеди, довија и мучи, а сада више нема где, јер је у дуговима не до гуше, него изнад главе?


Шта да ради један просечан Србин који нема пристојан посао, ни редовну плату већ деценију и који не зна да ли ће сутра моћи да купи два хлеба, млеко и паштету деци?


Куда да се врате стотине хиљада домаћих гастарбајтера који једва преживљавају у великим градовима диљем света: до гуше у рачунима, са скупим станаринама, у кредитима и чековима?


Шта их чека назад у посивелим малим варошима које су пропале још пре 25 година? Шта их чека на запуштеним родитељским имањима, на опустелим њивама, шта да покрену са трошним кућама, тракторима старим пола века и у селима у којима нема младих људи, у којима нема школа, асфалта, ни интернета?


Куда ће оволики гладни и очајни народ када крене још једно поскупљење струје и горива, огрева, воде, грдског грејања, превоза- поскупљења са којима ће овај наш бродоломнички сплав да потоне?


Све по диктату ММФ-а и вештичје Европске Уније! Успешно убијамо сами себе већ 16 година! Не треба нам ниједан непријатељ. Ми Срби смо сами себи душмани! Кидају нам стрвинари из Европе месо са костију, а ми још ћутимо и вучемо као ислужене мазге. Докле тако? Док не паднемо иза ћошка.


Како објаснити ову летаргију и помиреност већине сиромапног народа са велеиздајом државе и сатирањем свега што је српско:  домаћих предузетника, сељака, радника, домаћих фабрика, продаје свих ресурса и богатстава које имамо?


Како објаснити поскупљење струје од 20 % у једној истој години,и продају упропаштеног монополистичког система Електродистрибуције, а Србија при том има своје производне капацитете и нико не треба да нам диже цену струје, јер је имамо из природних ресурса?


Како објаснити овај мук у коме нестају последње наде да ће нам икада бити не боље, него  да ћемо имати само пристојан живот?
Како објаснити армије пленитеља и извршитеља које се полако спремају да јуришају на наше домове?


Како објаснити да рачуни и цене расту без оправдања, да се још множе таксе, казне, бесмислени закони за отимање земље, кућа и деце?


Како све то разумети док политичари, задужени да нам обезбеде барем физички опстанак и макар посао за минималну плату то не успевају, али да они успевају да имају месечну плату од по пола милиона динара и више, аутомовиле од 50.000 евра, торбе у вредности од 20.000 долара, накит од 50.000 евра, кућетине и виле, некретнине и акције које се мере са стотинама хиљада евра?
Како разумети да се челни политичари државе приватно друже са криминалцима, мафијашима и нарко-дилерима, а при том се правдају дао деца из забавишта- нису знали са ким се друже!!!


А погледајте само своје пријатеље, комшије, рођаке... Беда, страх и трпљење- трпљење које нема сврху и које само богати богаташе, а сиротињу гура или у самоубиство или на улицу!


Кад човек трпи, он зна шта постиже тиме- да нешто уштеди, да се одриче рецимо летовања да би поправио кров на кући, да одваја сваког месеца 50 евра, да би купио неи ауто...


А зашто ми сада сви трпимо крајњу беду, пристајемо да држава не обезбеђује посао, нити имамо бољитак у здравству, школству, утевима, превозу?


Све је старо и дрндаво, само су порези нови и већи, цене све више, дажбине све скупље??? Где иде тај новац? Нико не сме ни да пита.


И не само што држава ништа не обезбеђује свом народу у Србији, него грађане отворено вређа у здрав мозак, отворено нас краде и отима нам оно што папрено плаћамо: здравство и школство су брука на планети земљи!!!


Путеви су нам рупе и ровови,  болнице страћаре, посла нема ни преко везе, државне институције су постале затворене секте које грађане на шалтерима малтретирају и мрцваре, вређају, киње..


Да, дошло је то црно време да по Србији шетају прави бескућници, да су нам деца гладна, да нам плене куће- све зато што су политичари неспособни, алави и недодирљиви. Све је као у Европи, али са дна тог  болесног, капиталистичког запада.


Пола Србије размишља о рачуну чим укључи шпорет или веш машину, пола Србије живи од брашна, кромпира и ђубрета од хране из увоза. Живи се ноћу да би се уштедело, али узалуд, плата нема или падају а цена струје, хране, горива, грејања, станарине, школовања и лечења- расту ли расту- до неба!


Пола Србије нема коме да прода ни стан, ни кућу, ни ауто да би преживели још годину дана...јер овом еврофанатичном лудилу нема краја! Чак иако желите да бежите одавде, ти су путеви сада скупи и недоступни. Западне земље су пуне емиграната, чак ни ајобразованији Срби више не могу баш тако лао да оду. Остајемо у паклу, неспремни да се побунимо против сатирања, а без шанси да негде одемо.


16 година шарене лаже, 16 година на погрешном путу, и ништа! Срби ћуте, као да је цела нација на тешким опијатима, изгубила осећања, понос, борбени дух...


Смејем се као луда када чујем да свака Српкиња треба да роди по 4 детета, да као народ не би нестали за десет година од сада!


Ало, лудаци и лажови политичарски!!! Која 4 детета,  ниједна нормална Српкиња НЕ СМЕ да се усуди да роди једно! Или више и не може, јер су нам милосрдне бомбе створиле генерације сасвим младих људи и жена, који су неплодни, болесни или у ризику да им се деца роде са ретким болестима, последица од генетског поремећаја, који је у крви њихових бомбардованих и озрачених родитеља.
Болнице су и даље рупетине, пуне мишева и бубашваба, надрнданих сестара и алавих бездушних лекара који пацијенте посматрају као лешинари плен- и горе од тога. Ако немате пуно новца за подмићивање, медицински радници се труде да вас убију, а не да вам помогну!  Чак и труднице, оне ретке лудо храбре Српкиње,  трпе понижења, чекања у бескрајним редовима, мучење на порођају и после њега, а нега деце у Србији  је ужас!


Ко није здрав као коњ, а таквих је мало, болесних је много- тешко њему. Болесннима у Србији само Бог може помоћи, ако што пре побегну из болнице и од „лекара“ који раде за фармаколошке стране фирме.


Ко је сиротиња и нема неколико хиљада евра да подмаже бржи пријем, нормалну негу и специјалистичке прегледе на вез, остаје бесан и немоћан да било шта уради сем да поједе своју здравствену књижицу, јер са њом може чекати и годину дана као хитан случај, а ниједа битан лек не може добити на рецепт.


И преко рецепта плаћате све лекове, чак и надокнаду за издати рецепт, као да сте у страној земљи. Лекови који се ипак дају на рецепт и које држава делимично плаћа- то су лекови који 30 година касне за савременом медицином. До добрих лекова пацијент долази само ако је део неког страног експеримента у Србији.


Чак иако желите да купите добре лекове из иностранства, држава штити своје стране пајташе и не да вам да за свој живот и своје здравље платите пуну цену нечег квалитетног, кажу такви лекови нису одобрени, а у свету су одобрени и дају шансу за живот!


А чак и да неким чудом свака Српкиња роди без проблема или компликација и по 4 деце- од чега да их нахрани, како да их обуче и обује и од којих пара да им обезбеди књиге и ужину у школи? Погледајте новине, породице са више деце немају од чега да децу само нахране и обуку.


Чак и забавишта су претрпана и скупа, и државна и приватна! Али не, то није зато што је пуно деце, већ зато што држава деценијама не гради забавишта, школе, продужени боравак!


Држава краде наше плате, краде нам лечење, држава једе нашу нерођену децу, држава нам отима и откида од уста као најгори разбојник!


А све по новим европским законима! Свако убиство пацијента је тако легално, свака крађа од обичног човека је „нова мера“ штедње- штедње  на нашем животу, здрављу, на правима због којих и плаћамо порезе и доприносе!


А коме ми доприносимо? Новим лопинама у Скупштини? СПС-у да има милионе отетих квадрата некретнина? Доприносимо да директор Србијагаса поново има 20.000 евра месечно плату, а то је једна цела породична кућа, ауто и плац просечног Србина!!!


Шта је следеће, ако ниједна породица нема ни 10.000 динара у кући? Шта је следеће ако имамо милионе незапослених у средњим годинама, који немају где да се преквалификују, младих који остаре чекајући на посао, отпуштених и вишкова из покрадених фабрика¬?


Све је на мети ММФ-а, све да се упропасти да би сви ми радили за странце, за 200 евра под уценама и притисцима- док Србија не пукне и док се не сломи.


Шта видим овог августа кобне 2016? Само дуго, спарно и тужно лето наше пропасти и јесен великог страдања. Док ће се политичари брчкати по егзотичним острвима прво са женама и децом, а онда и са швалеркама, конкубинама, својим новим спонзорушама, па свежи и препланули доћи у септембру да подигну огромне плате- сиротиња ће се купати у прљавим рекама и по дивљим плажама, где нам се деца даве сваког дана, јер за друго немају.


Народ ће препланути кулучећи по каналима, њивама и где год буде било каквог посла- на плус 50 степени, као робови у Египту.


Прошле године једна породица на Ади циганлији са четворо малишана купала се поред богаташког кера, који комунална полиција наводно „није видела“, иако смо их звали са 5 различитих телефона. Богаташки пас је лајао на децу, кидисао на бебина колица и наравно оставио своје паразите и длаке по песку и у води.


Та породица је понела један хлеб, мало сира и парадајза, а троје деце лизало је један сладолед, најјефтинији водени сладолед и то на „акцији“.


Ове године мислим да је та породица остала без стана или куће или су побегли одавде заувек. Ове године  неће имати ни за аутобуску карту до Аде, ни за хлеб, ни за парадајз - а посебно не за сир или сладолед.


А за све ово треба захвалити нашим себичним и лаковерним пензионерима! Браво преварени и алави старци. Још једном сте сахранили Србију и њену будућност! Све сте младе укопали живе у гроб из кога не можемо изаћи више  ни у емиграцију!


Браво пензионери,ви сте мотор Србије, а не млади људи који због ваших глупих  избора труле и пропадају, живе као просјаци- просе од родитеља, баба и деда, уместо да млади имају посао и плате и помажу своје старе!


Браво пензионери, после свих ваших погрешних избора сатрапа као што је био Тито, па Милошевић, па онда редом Коштуница необавештени и његова ДОСовска компанија, после Тадића прекрасног жутог липицанера, после Томе дипломе и остале екипе- млади више не могу ни кофере да спакују!


Нема се ни за карту до Европе, нема се где, јер више нико не живи у ЕУ-ропском рају- пуне и препуне су упропаштених и сиромашних емиграната Америка,  Канада, Аустралија, Нови Зеланд...Где год да тражиш посао- само затворена врата!


Неки још говоре да смо лењ народ, да немамо предузетнички дух!??


А који то посао можете започети у држави у којој раде само мафијашке, кумовске, сексуалне или политичке везе? Шта да произведете и коме то да продате у држави где је већ 70% људи сиромашно?


Овде зарађују старлете, стриптизете, певаљке и забављачи, мафија и наравно чланови владајућег система!


Којом то услугом да се бавите у држави у којој народ нема ни за пристојну храну и за основне рачуне, а некмоли за било шта друго?
Шта да радите у таквој држави и да ли да зачнете породицу када народ почиње да се лечи биљем и рецептима из средњег века, јер је здравство корумпирано и лудо, без ичије контроле и реда?


Да ли је ико сишао са памети да у Србији ради, плаћа све порезе и дажбине, а заузврат да буде шиканиран, малтретиран и оштећен на сваком месту и у сваком делу свог бедног живота?


Погледајте само колика је глупост у Министарству просвете- они не знају ни српски језик, а најбољу децу кажњавају и уче погрешно! Свуда само лаж, превара и корупција, везе и везице!


Само незналице, љигавци и багра аванзују! Поштен свет полако умире, што од глади, што од рака, што од депресије.


Не требају нама стране трупе да окупирају земљу. Ми смо тако пукли да ћемо сами себе уништити, самоубиства и убиства, породично насиље и пљачке су наша свакодневница. Запад је стигао у Србију, али само оно најгоре и назадно.


И докле овако? Као у старој причи о краљу ког је болела глава од пића, па је добио савет од пијандуре и просјака на улици да настави да пије да излечи главобољу... докле? Док и краљ не заврши на улици на прљавом ћебету...а онда?


Браво Србијо, опет си гласала против себе, а не против система. Али  како видим да многи комунистички залудници и пионири још иду на гроб српском крвнику Титу, требаће нам још 25 година да прогледамо- ако било ко дочека тај дан.


Неки би да Слоби, ЦИА послушнику и диктатору праве споменик поред Ђинђића. А обојица су само лице и наличје истог система, истог зла.


Између чекића Европске уније и НАТО пакта са једне стране и наковња од послушних наших политичара, уз неумитни ритам који диктира ММФ, видећемо се сви заједно у неком другом филму: сиротиња надам се макар у рају да се одмори, а издајници да горе у паклу.


Међутим, с обзиром да је корупција појела и православље, да су нам свештеници као италијанска мафија и да је католички Папа прави српски патријарх из сенке- плашим се да ће се и у рају куповати места- на везу!


И тако лепо спавај Србијо, дрогирај се телевизијским лажама, задужуј се и преко главе за још једно сиротињско летовање...а од јесени не знам куд ћете из овог ђавољег казана у коме нас крчкају као жабе.


Жао ми је само што ми који смо будни све то морамо да гледамо и да гутамо чемер туге посматрајући како тај исти српски народ који жели боље, сам себи намиче омчу око врата, сече себи ноге  и руке на странпутици која води у распалу Европску унију у коју ћемо стићи као колона инвалида и старих, истрошених дроњавих бедника.


А пакао тек почиње, јер између чекића и наковња нема места за скривање. Остаје само борба- ухватити крвника за руку, отети му чекић, па чекићем разбити и наковањ- ако Бог да памети и срца овом заблентавелом народу.


А помоћи ће и Путин, ако смогнемо храбрости да будемо људи, а не робовска марва Европској Унији или црви који пузе пред НАТО лешинарима.

Продајни кутак

knjiga-osina-celija